עמותת הגל שלי מייצרת
גלים של תקווה
11
מרכזי סיוע
170
קבוצות טיפוליות
2,000+
משתתפות ומשתתפים
אודות התכנית הטיפולית
כלים מהגלים הינה תכנית ייחודית של עמותת הגל שלי, הפועלת למעלה מ-4 שנים בטיפול במתמודדי פוסט טראומה.
התוכנית מלווה על ידי צוות מקצועי של פסיכולוגים קליניים, עובדים סוציאליים ומדריכים.
במסגרת התוכנית אנו משתמשים בגלישת גלים ככלי טיפולי ומשלבים שחרור פיזי לצד עיבוד רגשי מובנה,
המאפשרים למשתתפים לעבד את הטראומה באופן שיפחית את הסיכון להתפתחות פוסט טראומה.
מיד עם תחילת מלחמת ׳חרבות ברזל׳ ערכנו התאמות והרחבנו את התכנית עבור טיפול בטראומה אקוטית לנפגעי המלחמה.
אנו פועלים כיום בשותפות עם אגף השיקום במשרד הביטחון, משרד הרווחה, קרנות הביטוח הלאומי,
נט"ל, מרכזי החוסן, כפר איזון ויחידות צבאיות וגופים שונים.
ייחודיות התכנית הטיפולית
של עמותת הגל שלי
התכנית הטיפולית שלנו משלבת עבודה במספר מישורים במקביל להתמודדות עם טראומה:
- הנדבך הפיזי
- הנדבך הנפשי
- הנדבך הקבוצתי
היציאה לים במרחב הפתוח מאפשרת תהליך מקביל של התייחסות לגוף ולנפש, מחזקת את תהליכי הריפוי ובכך תורמת לתהליך של החלמה ספונטנית מטראומה.
יצירת גורמי חוסן באמצעות תהליך קבוצתי מעניק סביבה תומכת ומאפשר עיבוד חוויות משותפות ואינטגרציה בין עבודה גופנית לעיבוד קבוצתי.
כחלק מהשיח הרגשי אנו מתמקדים בחוויית ההווה, המעניקה לפרט אפשרות להחזיר שליטה על גופו ועל מחשבותיו,
החיונית בעיקר לאור מחשבות חודרניות המהוות סימפטום מרכזי של פוסט טראומה (PTSD).
אוכלוסיות היעד
בתוכנית הטיפולית משתתפים:
חטופים שחזרו מהשבי, שורדי הנובה והמסיבות, נשות ואנשי מילואים, תושבי עוטף עזה ומפונים מיישובי הצפון.
יישובים וקהילות שאיתנו מתחילת הדרך:
אור הנר, ארז, אשקלון, בארי, ברור חיל, בת ים, גבים, גיתית, דורות, דן, הגושרים, הרצליה, חולית, טירת הכרמל, יבול, ירושלים, יתד, כיסופים, כפר מימון, כפר סילבר, כפר עזה, כרמיה, להבות הבשן, מודיעים, מועצה אזורית חוף אשקלון, מועצה אזורית שומרון, מפלסים, מצובה, נחל עוז, ניצנים, ניר עוז, ניר עם, נתיב העשרה, נתיבות, עין השלושה, עלומים, פטיש, פרוייקט נעלה, קדרים, קרית שמונה, רוחמה, רעים, שאר יישוב, שדרות, תושיה.
מדידה והערכת התכנית
אוניברסיטת בן גוריון שבנגב ערכה מחקר אודות התכנית הטיפולית 'כלים מהגלים'
של עמותת הגל שלי והשפעתה על המשתתפים בתקופת מלחמת 'חרבות ברזל'.
מממצאי המחקר עולה באופן מובהק כי משתתפי התכנית דיווחו על פי ה DSM – PCL5
על שיפור דרמטי באינדיקטורים משמעותיים.
נתוני המחקר
82%
העידו כי השתתפותם בתכנית תרמה להם בהפחתת הימנעות מאירועים המזכירים את האירוע הטראומטי.
76%
העידו כי התכנית עזרה להם להפחית את תדירות הסיוטים, המחשבות החודרניות והבזקי העבר.
76%
העידו כי התוכנית עזרה להם להאמין בעצמם וביכולתם לסמוך על אחרים.
85%
העידו כי המפגשים היוו חלק משמעותי עבורם בתקופה לאחר האירוע הטראומטי.
משתתפים ושותפים מספרים
מני אבודרם
שורד הנובה
בקבוצה פשוט הרגשתי את חוסר השיפוטיות ואת ההחזקה של המטפלים וזה נתן לי המון כוחות להיפתח, להרפות, לשחרר את הכל ולספר את הסיפור שלי בפעם הראשונה מההתחלה עד הסוף. בלי שיפוטיות ועם המון זוויות שאני אפילו לא ראיתי בתוך הסיפור, זה משהו מדהים שלא יכולתי לחוות בשום מקום אחר.
נדב כהן
מ״פ, לוחם ב'חרבות ברזל'
יצאנו להפוגה מהמלחמה אחרי חוויות שקשה להכיל. ראינו דברים, איבדנו חברים. הכל היה עצור וסגור ופחדנו לדבר ולפתוח. המפגש עם הגלים היה עוצמתי כצוות וכבודדים. זה אפשר לנו לעצור לרגע אחד, לדבר, לבכות ולתת לגלים לשטוף הכל.
עלמה
תושבת עוטף עזה
איבדנו חמישה, אחד מהם זה אח שלי שהיה מאוד קרוב אליי, איבדנו גם את דוד שלי ואת סבתא שלי, את בן דוד שלי ואת דוד שלי שהיה בכיתת כוננות. אני מנסה להדחיק את זה. אני באה לגלוש כי אני מנסה שלא יהיה לי כל הזמן עצוב. בתקופה הזו במיוחד, למרות כל הבאסה, התחושה הזו שלא ויתרתי בגלישה נותנת לי תחושה שלא ויתרתי על החיים שלי. כשאני לא מצליחה אני מנסה שוב וזה כן מצליח לי בסוף. זה נותן לי שליטה על החיים שלי, שלא כל החיים מתפרקים וקורסים.
ד"ר תמר דגן
PhD בעבודה סוציאלית, מומחית בטיפול בטראומה, מלווה את תכנית 'כלים מהגלים'
הטראומה נקלטת בחושים. הילד לומד תוכן חדש, לומד איך להתמודד עם הים, איך להתמודד עם עצמו במצבים של חוסר אונים ולקבל חזרה חוויה של שליטה ותחושה של הצלחה. כל זה נעשה בתוך קבוצה כך שהנערים והנערות יוצרים קשר מחודש. היכולת ליצור קשר עם אדם אחר בתוך מצב כזה היא יכולת יקרה מפז במצב בו הם נמצאים. זה בהחלמה הספונטנית מטראומה. אני רואה את ההשפעה האדירה שיש לתכנית גם במימדים שלה וגם בהשפעה שלה על הנערים והנערות שיצאו ממצבי טראומה וזוכים להתפתחות מחודשת דרך התכנית. צריך להבין שהתכנית הזו פשוט מצילה להם את החיים.
שי לוי
מנהל מרכז הגל שלי הרצליה לשורדי הנובה
בהתחלה הם היו משובללים בתוך עצמם. יכולתי לראות שהטראומה קבורה עמוק בתוכם והם מנסים להסתיר אותה. הגל שלי היה מבחינתם מפלט מהכל, גם מדיבורים על הטבח. ברגע שהיינו מזכירים את ה 7 באוקטובר כולם היו נסגרים בבת אחת. רק אחרי כמה וכמה מפגשים בתהליך הם התחילו פתאום לדבר. לא אשכח שחניכה אחת אמרה שהקבוצה שלנו זה המקום הראשון שבו היא יכולה להרגיש נורמלית, שהיא נמצאת עם אנשים שכולם עברו את הזוועות של הטבח והיא יכולה להיות פשוט היא עצמה.
עו"ס, מור בן דור
מטפלת
הים מציף הכל. את מה שאנחנו מביאים איתנו לים אנחנו מקבלים באולה עוצמה. יש במפגשים חיוכים, התרגשויות, הצלחות. החיים ממשיכים וזו הדרך שלנו להתקדם ולהמשיך. המשתתפים שהגיעו לקבוצות שלנו, הראו כמה החיים חזקים יותר מהכל ושצריך להמשיך. מבחינתי זה הניצחון שלנו על המלחמה. עשו לנו את הנורא מכל - והנה אנחנו קמים וממשיכים ומצליחים להשתקם.
ליזה
שורדת הנובה
בתכנית אני מגלה כמה אני מסוגלת. הים משקף את החיים בעיניי, ההצפה לדעתי חשובה בטראומה. להגיע לים ולהיכנס אליו בתנאים קשים – עוזר לי המון בהתמודדות עם אותו היום. הים מציף את כל הרגשות. הגל שלי נתן לי הרבה מקום לדבר על מה שקרה. עד ההשתתפות שלי בתכנית היה לי מאוד קשה לשתף ופה יש לי מקום לדבר על הכל. זה הרבה יותר מללמוד לגלוש. החיים ממשיכים ובסוף אנחנו פה כדי לחיות ולא כדי להתרכז במוות אני מקווה שנחזור אפילו קצת לחיים שהיו לנו לפני ה 7 באוקטובר.